Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

Halottak napjára (Szilvarérum / Halál)
Bekerült: 2003.10.31. 21:49
Megnyitva: 2307. alkalommal

 

Krisztus halála, tanításának élete.

(Spurgeon)

Az ember csak akkor érti meg, hogy meg fog halni, ha rájött, hogy sohasem született, hanem mindig volt, van és lenni fog. Az ember csak akkor hisz a hallhatatlanságban, ha rájött, hogy az élete nem elsimuló hullám, hanem az az örök folyamat, amely ebben az életben csak, mint hullám nyilvánul meg. (Tolsztoj)

 

Kozma László versei

Fehér virág

Fehér virág hajlik a kereszten

Tán, hogy véle halkan beszélgessen.

 Ennyi csak az emberélet titka,

Keresztfára így hajolunk vissza.

November

Gyertyák fényében élek

 - Elégek, ha elégnek.

Szirom

Lennék a bimbó burka,

Hogy összecsukjam újra.

 Mert szirmod már kitárod:

Visszazárnám halálod.

Nagyobb tudás

 Zengő szavad nagyobb tudás volt,

Elmesélted az életet.

Most pedig megtanít halálod

Észrevenni a végtelent.

Még friss a seb

Még friss a seb.

Úgy fáj, az egész,

És azután lüktet mind a rész.

Azt mondják, majd idővel heged,

Hogy elcsitul.

De te nem hiszed.

Hendi Ilma gondolatai

 Indulj, kelj fel, keresd meg s hallgasd csendben, egész lelkeddel, hogyan cseveg Istennek, hogy énekel, töretlen kedvvel, a hegyi csermely. A szív harcosa legyen a modern ember. Milliók, ó mennyi sajnálatra méltó, kik halandókká váltak, mielőtt megtanulták, hogy halhatatlanok. Gondold meg: a mai napon újra megélhetted a jóság sugarát! Alkonyatkor, miden este Egy elvarázsolt percre, Mintha minden hallgatózna, Megremegne, Mintha az egész Természet Léleknyi révületben Istenre figyelne.

Hendi Ilma költő, 1947. Január 30-án született az erdélyi Bétán. Jelenleg svéd állampolgár. Művészetének központi témája a krisztusközpontú tudomány. Hogy jót tegyünk, azt nem kell fontolgatnunk.

(Goethe)

Szalézi Szent Ferenc, a csodálatos genfi püspök, ha patakot látott, így sóhajtott: mikor ihatunk az üdvözítő forrásából?

(Walter János)

Az egyetlen babér, amin egy nép megpihenhet, a béke'

(A.Schöpfer)

Mert ami korhadt, az a korhadásé.

És ami lélekből lett: megmarad.

(Reményik Sándor)

Egyszer csak eltűntek csendben.. Hol lehetnek most? A mennyben? Ott járnak csillag-rakáskor? Ott bolyong vélük a Pásztor?

 (Gulyás Pál)

Jótettet még nem bántam meg soha

(Skakespeare)

A keresztény emberek, akik a szót "lehetetlen" törölték a szótárukból. (Oehler) Gondoskodjatok róla, hogy akivel találkoztok, mind boldogabb legyen a veletek való együttlét után, mint amilyen előtte volt.

(Teréz anya)

Karácsony Gábor: Bűnbánat

Csak magamért aggódtam, kerengő testemért, Nyomomban járt a Lélek, s ma este tetten ért. Bár ember lennék végre, ki míg él, szeretet, S ne lennék önző kérdés, csak neked felelet.

Baráth Ágnes

M.Speciosa: Halottak napja

"Uram, ha a vétkeket figyelembe veszed, ki állhat meg Előtted?" (Zsolt 130,3)

Úton vagyok, keresek valakit, akit elvesztettem az életemből. Üresség tátong legbelül a lelkem mélyén, nyugtalan vagyok, nincs visszhangja kiáltásomnak. Sivár puszta föld a lelkem....Kitör lelkemből a bánat? hogyan fogadjam el a halált, szeretteim halálát? "Szózatot hallottam az égből: jegyezd föld, boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg." - Ezt a választ olvastam Szentírásodban. Megértettem, hogy a Te kezedben van minden. Jelen vagy mindenki születésénél. Jelen vagy az élet minden pillanatában. És jelen vagy a halál érkezésekor. Csak Te tudod, kik "halnak meg az Úrban!" Vajon milyen lesz az én halálom?! Készülnöm kell rá, sőt, mindig készen kell lennem! A szeretet életét kell élnem. Mindenkivel sok jót kell tennem. Lelki, örök kincset kell gyűjtenem, amit magammal vihetek, mint kamatoztatott talentumot... Amilyen az életem, olyan lesz halálom: a halál az élet visszhangja. Ha jól éltem, halálom boldog búcsúzás lesz a földi élettől...

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség